Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 14:31

Коростенська ЗОШ №8 I-III ступенів Житомирської області

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 26 » Шевченківські дні
14:23
Шевченківські дні

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті просяє веселка,

Повні сил й живої снаги

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка!

З 10 по 12 березня в школі проходили Шевченківські дні. За доброю традицією, вся Україна святкує день народження українського поета, генія філософської думки Т.Г. Шевченка. Наша школа теж не стала винятком.

Учні 5-8 класів взяли участь у конкурсі читців-декламаторів, де звучали вірші Шевченка. У 8-А класі було проведено усний журнал «Жінки в житті Т.Шевченка». Для учнів 9-11 класів 10 березня був запропонований перегляд відеофільмів про життя і творчість Кобзаря.Учні розповідали про дитинство поета, про збірку «Кобзар», інсценізували спогади сучасників про Шевченка.
Українська символіка, портрети Тараса, вишиванки, стіннівки, учнівські малюнки, художні виставки прикрашали навчальні кабінети. Звучали записи пісень на слова Тараса Шевченка, презентації супроводжувалися декламуванням поезій Кобзаря.
Яскравим завершенням тижня 12 березня став відкритий захід «Ми тебе не забули, Тарасе!», приурочений пам’яті письменника, який провела вчитель української мови та літератури Кващук Олена Володимирівна. Учні згадали епізоди з життя безсмертного українського генія. Було виконано фрагменти з балади «Тополя» у поєднанні репового та ліричного стилів виконання пісні «По діброві вітер віє» учнями 10-Б класу, а саме Невмержицькою Вікторією, Невмержицьким Володимиром та Острадчуком Богданом.
Надзвичайно майстерно інсценізували фрагменти балади «Лілея» та поеми «Катерина» учениці 9-Б класу Кулявець Валерія та Горай Ангеліна. Емоційності та чуттєвості побаченому додав музичний супровід скрипки у виконанні учениці 8-Б класу Свинтак Софії.
Баладу «Тополя» інсценізували учениці 10-Б класу Моргун А., Скуржинська К., Лозко В., Олійник Є. Дівчата продемонстрували неабиякі акторські здібності.
Не менш чуттєвою вийшла інсценізація фрагменту з поеми «Наймичка» у виконанні учениці 9-Б класу Невмержицької Вікторії та учнів 8-Б класу Лісеєвої Тамари та Марчука Павла.
Глядачі мали можливість спостерігати за важливими етапами з життям великого Кобзаря у дитячому і дорослому віці. Роль письменника виконували учень 6-Б класу Скиданчук В., та учень 8-Б класу Коржук М.
Велику активність у цьому заході показали учні 8-Б класу. Вони виконували різні ролі (авторів, декламаторів, ведучих).
Наші юні артисти вдало поєднали сучасне з минулим, згадали події Революції Гідності і вшанували пам’ять письменника. Відвідавши такий прекрасний захід, поринаєш в атмосферу того часу, коли жив і творив великий Кобзар, і водночас проймаєшся гордістю, маючи таке талановите підростаюче покоління.Дякуємо за прекрасний захід та неймовірний настрій усім учасникам!

Переглядів: 308 | Додав: Toretti | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz